Vår svenska guide är inte tillgänglig för tillfället, men våra guider kan gärna guida dig på engelska, franska eller annat språk som finns på vår webbplats

Slaget vid Waterloo är ett av de sista stora fältslag som avgjorde Europas framtid.
Ett besök på slagfältet tar er tillbaka till det förflutna, de ärorika och dramatiska.
Med hjälp av en Guide 1815, får man uppleva slaget som om man sjäv var närvarande, vilket gör ert besök oförglömligt.

Guides 1815 är erkännda som officiell guider på slagfältet. Föreningen har cirka 50 entusiastiska medlemmar som gärna vill dela deras passion med er.

Vad ingår i besöket ?

1) Le Hameau du Lion : reception med historiska kartor, bestigning av Lejonkullen med förklaringar av slaget och besök i Panoramat (1tim).

2) Reception och slagfältet : (Champ de Bataille) : besök enl. 1) + promenad: de allierades front, monumenten, gården La Haie-Sainte (2tim).

3) Rundvandring på slagfältet : en historisk presentation och guidad promenad längs den allierade fronten till gården Hougoumont (2tim) och gårdarna Belle-Alliance och la Haie-Sainte (3tim)

4) Battlefield Tour med en guide : : rundresa på slagfältet i en öppen turistbuss (1tim) (No more possible)

5) Musée Wellington : (Wellington Museet) : ett gammalt värdshus och för hästombyte, högkvarter för hertigen av Wellington 17-19 juni (1tim).

6) Dernier Quartier Général de Napoléon : (Napoleon’s sista högkvarter) : en gammal bondgård, det franska högkvarteret 17-18 juni (1tim).

Dessa besök är för 1 timme (60 €) eller 2 timmar (80 €), men det är också möjligt att välja ett program med 3 timmar (100 €) genom en kombination av de olika alternativen.

Bokning krävs för att säkerställa att guiden eller guiderna talar svenska.

För att kontakta oss, för mer information eller för att arrangera ert besök, välj ett av de fyra språken: