A waterloo-i csata egyike azon nagy csatáknak, amelyek döntően meghatározták Európa sorsát.

Az idegenvezetőink hathatós segítségével, a csatateret meglátogatván a dicsőséges és drámai múltba tekintetünk vissza. A csata a szemeink előtt kell életre és ez az élmény feledhetetlen a látogatók számára.

Az “Idegenvezetők Egyesülete 1815″-nek (Société des Guides 1815) 50 tagja van, feladatuk a waterloo-i csata történetének bemutatása. Munkájukat önkéntesen, nagy elhivatottsággal végzik.
Tagjaik hivatásos idegenvezetők.

Mit látogathatnak meg az érdeklődők?

1) A domb az oroszlán emlékművel a tetején: történelmi beszámoló térképek segítségével, a domb megmászása (lépcsőkön), valamint fentről a csodálatos panoráma megtekintése (1 óra).

2) A domb és a csatatér: 1) látogatása+ séta: a szövetséges front megtekintése, szobrok és a Haie-Sainte farm megtekintése (2 óra).

3) A csatatért gyalogos felfedezése: séta idegenvezető segítségével a szövetséges frontvonalon egészen a Hougommont farmig, történelmi bemutatóval egybekötve, (2 óra) vagy a Bell-Alliance és a la Haie-Sainte-ig (3 óra).

4) A csatatér bemutatása: a csatamező járműveken történő meglátogatása (1óra). (No more possible)

5) A Wellington múzeum: a régi vendéglő és az istállók meglátogatása, amelyek szálláshelyéül szolgáltak Wellington hercegének június 17-től június 19-ig (1 óra).

6) Napoleon utolsó tartózkodási helye: a régi farm meglátogatása, amely a franciák táborhelye volt június 17-től június 18-ig (1 óra).

A látogatás lehetséges időtartalmai, árai:
1 óra: 60 euró
2 óra: 80 euró
3 óra: 100 euró

Az időpontfoglalás mindenki számára ajánlott, hogy biztosítani tudjuk az Ön számára a magyar nyelven történő idegenvezetést.
További információkhoz a látogatás megtervezéséhez, honlapunkon az alábbi négy nyelven juthatnak hozzá: